vensterman logo
sitemapcontact
VenstermanPremies & Subsidies › Vlaamse Renovatiepremie

De Vlaamse Renovatiepremie

De Vlaamse Renovatiepremie + Verhoogde Vlaamse Renovatiepremie

De federale overheid besliste de belastingverminderingen voor de energiebesparende uitgaven in een woning vanaf aanslagjaar 2013 (inkomstenjaar 2012) te schrappen voor energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld het vervangen van ramen en deuren. De Vlaamse Regering heeft daarom een aantal maatregelen ter ondersteuning van energiezuinige renovaties genomen. Voor facturen van 2012 wordt een verhoogde renovatiepremie ingevoerd voor de vervanging van ramen.

Om in aanmerking te komen voor de premie moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen (zo mag U slechts een bepaald maximuminkomen hebben; zo moet de woning minstens 25 jaar oud zijn; zo moet U eigenaar-bewoner zijn; enz.) EN het totale kostenplaatje van de opknapbeurt van uw woning moet minstens 10.000 euro (excl.BTW) bedragen. De Vlaamse renovatiepremie is een bepaald percentage van de totale kostprijs (exclusief BTW) van de in aanmerking te nemen werkzaamheden. Dit percentage is 30 of 20% al naargelang uw inkomen.

Opgelet: aan het krijgen van de renovatiepremie zijn nogal wat voorwaarden gekoppeld, raadpleeg dus zeker de links ter zake die Vensterman op deze pagina aanbiedt of aarzel niet om Vensterman om verduidelijking te vragen. De meest recente informatie en aanvraagkanalen over de Vlaamse renovatiepremie vind je HIER.